Mandescircuit


In de jaren 80 – 90 had Ingelmunster een succesrijk autocircuit, namelijk het Mandescircuit. Op dat circuit konden de autosportliefhebbers aan een budgetvriendelijke manier aan autosport doen.
Veel streekgenoten, en ook Ingelmunsternaars kwamen racen op “de Mandes”. Maar niet alleen regionale wedstrijden werden er daar verreden, ook enkele Europese rallycross wedstrijden waar meer dan 10.000 mensen op af kwamen van over gans Europa. Die wedstrijden hebben Ingelmunster op de kaart gezet, elk hotel, elk cafĂ©, elk restaurant in de streek zat tijdens een ERC weekend vol. De horeca beleefde er gouden tijden. Maar aan dit moois is in 1995 een einde gekomen, Mandes kreeg van de vervangende burgemeester geen vergunning meer. Zo werd een club met ong 150 leden, en duizenden liefhebbers hun hobby afgenomen.
Hieronder een filmpje van een Europese wedstrijd, je kan mooi zien hoeveel volk er toen was, en hoe het circuit erbij lag.

En nu hieronder een fotoalbum van hoe alles er nu bij ligt.
Het circuit ligt er momenteel nog altijd en wordt gebruikt door de rijschool die er slipcursussen geeft, rijopleidingen voor vrachtwagens, motorrijders enz….
Klik op de eerste foto en dan zal om de 5 sec de volgende foto verschijnen, of gebruik de pijltjes aan de zijkanten van de foto’s